homeopathyHomeopatija – tai gydymas specialiu būdu iš natūralių (augalinių, gyvulinių ar mineralinių) žaliavų paruoštais vaistais, kurie skatina organizmo tendenciją pačiam pasveikti. Homeopatijos esmė – panašumo dėsnis, paminėtas dar Hipokrato aforizmuose. Tai reiškia, kad sergančiajam skiriamas vaistas, kuris sveikam žmogui galėtų sukelti panašius simptomus. Sakysime, pjaustant svogūną iš akių bėga ašaros ir teka skysta sloga. Taigi homeopatiškai paruoštas svogūnas gydys tokią slogą, kai tekėjimą iš nosies lydi akių graužimas ir ašarojimas. Jei įgelia bitė – degina, duria pažeistą vietą, ji parausta, patinsta, netoleruoja šilumos. Iš bitės pagamintas homeopatinis preparatas gydys tinimus, deginimo ir dūrimo pojučiu pasireiškiantį skausmą, kuris lengvėja nuo šalčio ir blogėja nuo šilumos.

• Homeopatija – individualizuojanti terapija, t.y. vaistas skiriamas konkrečiam žmogui, o ne pagal klinikinę diagnozę.
  • Vaistas parenkamas atsižvelgiant į psichinių, emocinių ir fizinių simptomųvisumą

Homeopatijos principas – gydyti itin mažomis dozėmis. Šis gydymo būdas aktyvina organizmo apsaugines reakcijas, stiprina tuos mechanizmus, kurių reikia norint pasveikti. Taip gydant veikiama ligos priežastis, o ne pasekmė. Homeopatiniai vaistai neturi šalutinio poveikio, tinka vartoti su kitais vaistais ir visais atvejais atitinka vieną iš pagrindinių medicinos principų – nepakenkti.

Pradėjęs vartoti homeopatinius vaistus, ligonis pradžioje gali pajusti nemalonių ligos paūmėjimo simptomų. Šios būsenos nereikia išsigąsti. Ji rodo, kad vaistas „veikia” ir organizmas reaguoja į jo vartojimą, t.y. ima sveikti. Toliau vartojant vaistą, paūmėjimo simptomai praeina.

Homeopatijos ekologiškumas, kūno ir dvasios harmonizavimas gydant leidžia ją vadinti ateities medicina.