IMG_0060

Ką mes žinome apie homeopatiją? Dauguma ją vis dar painioja su gydymusi vaistažolėmis. Šiek tiek žinantys pasakys – tai gydymas labai mažomis vaistų dozėmis, kurių veikimo mechanizmas yra paslaptis. Pabandykime sužinoti daugiau.

Kas yra homeopatinis gydymas?

Homeopatija – mokslas, kuris naudoja taisyklę „panašus gydomas panašiu“. Gydant ligą, naudojama medžiaga, kuri sveikam žmogui gali sukelti į ligą panašių požymių. Vaistai parenkami ir skiriami pagal tam tikrus simptomus. Pavyzdžiui, jei mes pjaustome svogūną, ašarojame, sloguojame skystomis, vandeningomis išskyromis. Jeigu tuo skundžiasi žmogus, sergantis alerginė sloga, jam skiriamas homeopatinis „svogūnas“, ir požymiai paprastai greitai praeina. O jeigu alergijos požymiai kitokie, pvz., niežti gomurį ar akis, reikia paskirti kitą vaistą.

Kodėl žmonėms su tokia pat diagnoze skiriamas nevienodas homeopatinis gydymas?

Mes kiekvienas esame individualus, sergame skirtingai. Du žmonės gali turėti panašius, pvz., alergijos požymius – slogą ir ašarojimą, tačiau vieną galbūt daugiau vargins nosis, o kitą – akys. Homeopatija yra labai tikslus mokslas. Todėl tiek daug dėmesio skiriama net menkiems požymiams. Gydytojas homeopatas labai išsamiai domisi apie gyvenimo būdą, įpročius, polinkius, emocijas ir kitus dalykus, kuriais įprastai gydytojai nesidomi. Neradus „raktinių“, pagrindinių simptomų, būdingų tam tikram vaistui, gydymo neįmanoma paskirti.